WIe ben ik?

Hoi! Ik ben Monique den Ouden (1985) en woon samen met mijn man Stefan en onze kinderen Siem en Geeske in Maarheeze.

Ik ben een diepzielduiker die intuïtief in het leven staat. Soms zoekende doordat ik veel voel, maar altijd verbonden met datgene waar ik de wereld kennis mee wil laten maken. Namelijk de kracht van de natuur en de kracht van je eigen intuïtie. 
Naast het beoefenen van yoga ben ik dan ook graag in de natuur, maar ook in museums of andere culturele plekken te vinden. 

Mijn passie voor kinderyoga is ontstaan, vanuit de wens dat kinderen zich veilig voelen om precies te mogen zijn, zoals we zijn. Want het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Precies dat, wat de wereld nodig heeft. Ik blijf me steeds weer verwonderen over hoe een prachtige mooie generatie kinderen zich nu aandient. Ik zie het als een eer, om deze generatie vol met pure kinderen te ondersteunen bij het proces van ontwikkeling. 
 
De passie om kinderen te ondersteunen in hun bewustzijn en in het in contact komen en blijven met hun lichaam is al op jonge leeftijd ontstaan en is een rode draad in mijn verdere leven gebleven. Als kind had ik zelf last van angsten en was ik heel gevoelig. Ik begreep niets van de wereld en verstopte me. Nu weet ik dat ik niet gegrond was en in mijn hoofd vluchtte. 

Dat alles verander de toen ik mijn man op zeventienjarige leeftijd tegenkwam. Door onze grote passie muziek leerde ik weer van het leven te genieten. Tegelijkertijd studeerde ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen in de hulpverlening. Want ik wist door mijn thuissituatie hoe belangrijk hulpverlening kan zijn. Ik werkte daarna een poos als ambulant hulpverlener bij gezinnen thuis. En ik werkte als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Ik genoot van het werk, maar was altijd opzoek naar een andere manier om kinderen te helpen. Het systeem van hulpverlening paste niet bij me. Maar de manier die wel bij me paste kon ik op dat moment nog niet vinden, 


Ik reisde, samen met mijn grote liefde, maar ook op eigen houtje naar fantastische plekken op de aarde. Soms voor een week soms voor maanden. Ik werd verliefd op de natuur. En ik mocht prachtige mensen ontmoeten die mijn hart lieten openen.  
Eenmaal thuis gekomen, merkte ik dat het tijd was om te gaan leren luisteren naar mijn lijf. Ik stopte met werken en ging assisteren binnen het bedrijf van mijn man: Het Muziekhuis. Daar waar ik mezelf kon zijn. Maar daarnaast ook een plek waar kinderen door middel van muziek zichzelf konden uitten. Deze periode bracht me veel kennis over de kracht van creativiteit versus jezelf mogen zijn. 

Onze kinderen werden geboren. En in deze periode ben ik veel thuis geweest. Nog steeds koester ik deze periode. Maar het was niet alleen zonneschijn, want er kwam in de vorm van een prenatale en postnatale depressie veel oude pijn omhoog.
Een flinke zoektocht naar genezing startte. Yoga was datgene wat mij weer met beiden voeten op de grond heeft gezet. Het heeft me weer in contact laten komen met mijn lichaam. Ik leerde door de yoga hoe ik kon loslaten en volop kon genieten samen met mijn gezin. Mijn leven veranderde. Ik leerde oude overtuigingen los te laten en mijn eigen waarheid te vinden. De kinderen als prachtige spiegels aan mijn zijde. 

Eindelijk had ik datgene gevonden wat ik kinderen wilde meegeven, yoga. Geen woorden, geen systeem, geen geloof, geen boeken, maar de simpele kracht van het laten voelen van je eigen lichaam. Daar waar al jouw antwoorden te vinden zijn. Niet buiten jezelf, maar binnen in jou. Jij die zelf je eigen waarheid vindt. 

De rustige momenten in de afgelopen maanden gaven me de mogelijkheid om meerdere cursussen en opleidingen te gaan volgen. Ik leende alle yogaboeken uit de bibliotheek die ik kon vinden en ontwikkelde mijn eigen stijl. Inmiddels verzorg ik yogalessen binnen mijn eigen ruimte aan huis. 

Ga je samen met mij op ontdekkingsreis? Fijn als we elkaar mogen ontmoeten tijdens de kinderyoga.

Namasté,
Monique

  • IMG_4116
  • IMG_4867
  • IMG_5882