INDIVIDUELE YOGA
Voor ouder en/of kind

Soms is het fijn voor een kind om een eigen yogaprogramma op maat kan krijgen. Een individuele sessie kan eventueel worden aangeboden op het moment dat er te weinig mogelijkheid is in een reguliere les is, om dieper op een uitdaging van het kind in te gaan. Vanuit de helende werking van yoga, uitgaande van de individuele behoefte en vraag van het kind, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. Hierbij wordt uitgegaan van de visie dat het kind wordt ontmoet vanuit zijn eigen mogelijkheden, in plaats van eventuele beperkingen. Er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, waardoor het kind zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren. Dit geeft het kind handvatten om zich tot eigen unieke ik uit te bloeien. 

Voor sommige kinderen hebben baat bij een individuele les voorafgaand het aansluiten bij een groepsles. Het kan de druk verlichten en zich veiliger laten voelen in een les. 

Daarnaast kan een of meerdere individuele yogalessen voor het kind samen met ouder of het gezin rust brengen in de thuissituatie. 
In de les kan er ingegaan worden op een uitdaging die zich in het gezin voordoet. Middels tools die tijdens de les worden meegegeven kan yoga of ademhalingsoefeningen in de thuissituatie worden ingezet. Een simpele, maar krachtige manier om weer speelser met uitdagingen in het gezin om te gaan. Zodat er meer rust en ruimte in het gezin kan ontstaan.
Mijn ervaring als ambulant hulpverlener zal ik tijdens deze lessen meebrengen.   

Benieuwd naar de mogelijkheden? Graag bekijk ik samen met jou wat we voor elkaar kunnen betekenen. shutterstock_1919469722
shutterstock_1919469722
shutterstock_524064709
shutterstock_524064709