Kinderyoga
Leeftijd van 7 tot 9 jaar

Max. 5 kinderen per les. Kleine groepjes en veel persoonlijke aandacht. 
Na afloop van de les is er de mogelijkheid om nog wat te drinken en na te kletsen

In deze groep nemen kinderen tussen de 7 en 9 jaar deel aan de les. 
Kinderen van deze leeftijd beginnen steeds meer hun eigen unieke ik in de wereld te profileren. De fantasie neemt steeds meer af en de belangstelling voor de realiteit neemt toe. De fijne motoriek en de coördinatie  ontwikkelen zich steeds meer, waardoor evenwichts- en balansoefeningen een grotere plaats gaan innemen in de les. Daarnaast zijn rond het achtste levensjaar de longen volledig ontwikkeld. Dat betekend dat in deze groep het werken met de ademhaling concreter kan worden toegepast.  De yogaposes worden uitdagender. Tijdens de les mag het kind ook zelf dingen inbrengen. 


Hoe ziet de les eruit?
In de lessen worden rustige momenten, met actievere momenten afgewisseld.  Iedere maand komt er een thema aan bod. Naast thema's die afgestemd zijn op seizoenen en op de natuur gebruik ik in deze groep ook graag verhalen van verschillende mythes. De mysterie die om deze mythes zorgt voor een grote betrokkenheid in de last. Daarnaast gebruik ik graag materialen afkomstig uit de natuur in de lessen. 

De opbouw van de les  is elke week weer hetzelfde. Zodat structuur en herkenning voor veiligheid zorgen. Verbinding met jezelf, maar ook met de groep vanuit onze hartenergie is een belangrijke pijler in de les. Graag verbind ik op een coöperatieve wijze door middel van spel en opdrachten de groep kinderen. Elke les starten we door een affirmatiekaartje of een emotiekaartje te trekken. Mocht er behoefte zijn dan kletsen we bij aanvang even samen over dingen die zich afspelen in de beleving van het kind. Daarna gaan we ons opwarmen door middel van losmaak- en grondingsoefeningen. We voelen ons lichaam even na. Daarna starten we met intensievere oefeningen en volgt er een yogareeks passende bij het thema van de week. We nemen weer even de tijd om na te voelen, voordat we verder gaan met duoyoga, groepsyoga of een groepsspelletje. Op het einde van de les volgt er een rustige eindontspanning waar de kinderen even mogen ontspannen. 

Met veel liefde nodig ik je uit om een keer aan te sluiten bij een les, zodat je echt een goed beeld krijgt van de magie van yoga. 
Voel je welkom.