BABY & OUDER YOGA
Leeftijd van 3 tot 15 maanden

Max. 4 ouders/verzorgers met baby per les. Kleine groepjes en veel persoonlijke aandacht. Tevens is babyyoga ontspannend voor de ouder. In de lessen is er naast de aandacht voor de baby evenveel ruimte voor de ouder zelf. Tijdens deze les gaan we vertragen en de stilte opzoeken. De ruimte wordt verwarmd tot 23 graden, er zijn medicinale schapenvachtjes aanwezig. Er wordt een warme en comfortabele ruimte gemaakt om echt even samen te mogen ontspannen. Na afloop van de les is er de mogelijkheid om gebruik te maken van thee en vers fruit. Er is voldoende mogelijkheid om nog even samen na te kletsen en de baby’s samen te laten spelen. 

Baby’s ontwikkelen zich door ervaringen op te doen via de zintuigen. De huid is een belangrijk zintuig waarmee de baby kan leren. Als de baby in de baarmoeder van de moeder verblijft ervaart hij of zij constante liefdevolle aanrakingen met zijn moeder. Ouders kunnen de kracht van positieve aanrakingen gebruiken om met de baby te communiceren en hierdoor de baby nog beter lezen en aanvoelen. Babyyoga draagt bij aan een liefdevolle hechtingsperiode. Maar voor de ouder is er tijdens de les ook aandacht. Je eigen rustpunt blijven opzoeken in de zogenaamde tropenjaren is zo waardevol om jezelf te blijven geven. Tijdens de les leer je hoe je dit makkelijker kunt inpassen in je dagelijkse leven met een baby. 

Hoe ziet deze les eruit?
Een baby yoga les is elke keer weer anders. Soms is een les heel rustig en sereen. Maar het soms ook onrustig zijn door geluiden van andere ouders en baby’s. Huilende baby’s, slapende baby’s, hongerige babyś en baby’s met krampjes. Het hoort er allemaal bij. 
Probeer aandacht te houden voor het coconnetje samen met je baby en steeds te voelen wat jij als ouder zelf nodig hebt om met aandacht bij jullie moment te kunnen blijven. Middels yogahoudingen voor ouder en baby leren we los te laten. Liedjes, versjes en massageoefeningen zetten we in om een speelse, maar rustige les te creëren. 
De focus tijdens de babyyogales ligt voornamelijk op een liefdevolle verbinding tussen ouder en kind. Met alles wat er zich op dat moment aandient.
Tijdens de lessen krijg je voldoende inspiratie mee naar huis, zodat babyyoga ook in het dagelijkse leven van een jong gezin ingezet kan worden. 


Wat mag je meenemen?

  • Hydrofiele luier
  • Badcape of fijne omslagdoek
  • Optioneel: Bij eventuele allergieën is het fijn om een eigen massageolie mee te nemen.