Zwangerschapsyoga.

Ben je opzoek naar een manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap en je tegelijkertijd voor te bereiden op de bevalling? Misschien is zwangerschapsyoga dan wel iets voor jou.

Met veel liefde en passie verzorg ik nu ook in mijn praktijk in Maarheeze zwangerschapsyoga. In een prachtige yoga en sportstudio in Eindhoven, gericht op mama's, heb ik afgelopen jaar volop zwangerschapsyogalessen mogen geven. Heel fijn om deze start te hebben mogen maken, met een team lieve en kundige mensen om me heen.

Inmiddels verzorg ik ook zwangerschapsyoga met heel veel plezier binnen Het Lichthuisje. In een kleine groep (max 4 personen) en met de nodige persoonlijke aandacht gaan we samen aan de slag.
Door de kleine groep, is er vooral veel ruimte om te verdiepen. De oefeningen stem ik af op de cursisten, zodat we een bewegingsreeks volgen, die echt bij jouw lichaam en zwangerschapspad past. 

Ik geef jou en je kleintje graag de beste start. Dat begint al bij een bewuste zwangerschap en een ondersteunende voorbereiding. 
Zwanger zijn is een bijzonder en intens proces waarin je lichaam een groot aantal veranderingen ondergaat en in alle liefde jouw kindje draagt. In de lessen nemen we de ruimte om met al deze veranderingen om te gaan, je lichaam soepel te houden en op verschillende manieren ruimte te maken voor je kindje. 

Je wordt je bewust van de diepe kracht en het basisvertrouwen in jezelf die je gebruikt voor de bevalling. Het allerbelangrijkste wat ik je tijdens mijn lessen wil meegeven. Alle kracht die je nodig hebt, zit al in jou! Het enige wat we hoeven te doen is om deze kracht te ontvouwen. 

Zwangerschapsyoga bereid je voor op je bevalling, versterkt je lichaam en vermindert zwangerschapskwaaltjes. 
Tijdens de lessen gaan we aan de slag met verschillende oefeningen en technieken die o.a. helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van de houding, het opvangen van weeën en het ontspannen tussen de weeën.

Naast deze lichamelijke oefeningen richt zwangerschapsyoga zich ook op de mentale gesteldheid. Hierbij ligt de focus vooral op ontspanning. Door bewust te luisteren naar je lichaam en verschillende ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel.

Ben je nieuwsgierig geworden? Voel je welkom om een proefles te volgen om te kijken of zwangerschapsyoga bij jou past.