Dreumes & OUDER YOGA
Leeftijd van 15 maanden tot 2.5 jaar

Max. 4 ouders/verzorgers met baby per les. Kleine groepjes en veel persoonlijke aandacht. Tevens is dreumesyoga ontspannend voor de ouder. In de lessen is er naast de aandacht voor de dreumes evenveel ruimte voor de ouder zelf. Tijdens deze les gaan we vertragen en de stilte opzoeken. Er zijn medicinale schapenvachtjes aanwezig. Er wordt een warme en comfortabele ruimte gemaakt om echt even samen te mogen ontspannen. Na afloop van de les is er de mogelijkheid om gebruik te maken van biologische thee en vers fruit. En is er ruimte om samen nog even na te kletsen en de kinderen samen te laten spelen. 

Yoga voor de dreumes betekent voordoen en meebewegen. Een yogales voor de dreumes bestaat uit oefeningen vanuit de ademhaling, zang, beweging, zitten, kruipen, springen en ontspanning. Een dreumes bootst na. Kijk en doet het door jouw voorbeeld als ouder op te volgen. Kinderyoga met jonge kinderen is nog heel vrijblijvend en gaat vooral om het spel. Het is vooral belangrijk dat kinderen veel plezier beleven aan de les. Spelenderwijs maken we kennis met yoga en gaan we luisteren naar ons eigen lichaam. 

Hoe ziet deze les eruit?
In de lessen worden rustige momenten, met actievere momenten afgewisseld. De belevingswereld van het kind staat centraal. Naast liedjes, versjes, ademhalingsoefeningen en een boel creativiteit, loopt ook Vlinder Stipje (handpop) als een rode draad door de les.  De kracht van herhaling is goud waard voor een dreumes. Daarom is de opbouw van de les elke week weer hetzelfde. We maken gebruik van thema's zoals het bos, het circus, het sprookjesbos, de zee, etc om elke week weer een nieuwe  en spannende reis te maken. We maken onszelf wakker, stappen in een voertuig, gaan naar bijvoorbeeld het bos, de zee, het circus, etc, en maken nieuwe avonturen mee. Er is tijd voor een massagemoment en duoyoga tussen kind en ouder. Spelenderwijs worden rustige momentje ingebouwd. De ouder komt daarnaast ook aan bod. Elk onderdeel van de les, leiden we in met een yogamoment voor de ouder. De focus tijdens de les ligt voornamelijk op een liefdevolle verbinding tussen ouder en kind. Met alles wat er zich op dat moment aandient.

Tijdens de lessen wordt er voldoende inspiratie mee naar huis gegeven, zodat yoga ook in het dagelijkse leven van een jong gezin ingezet kan worden. 


Vergeet niet het volgende mee te nemen:

  • Hydrofiele luier
  • Optioneel: Bij eventuele allergieën is het fijn om een eigen massageolie mee te nemen.