Kinderyoga
Leeftijd van 4 tot 7 jaar

Max. 6 kinderen per les. Kleine groepjes en veel persoonlijke aandacht. 
Na afloop van de les is er de mogelijkheid om samen nog even wat te drinken, na te kletsen of te tekenen of kleuren. 

Kinderyoga met jonge kinderen is nog heel vrijblijvend en gaat vooral om het spel. Het is vooral belangrijk dat kinderen veel plezier beleven aan de les. Spelenderwijs maken we kennis met yoga en gaan we luisteren naar ons eigen lichaam. 

Hoe ziet de les eruit?

In de lessen worden rustige momenten, met actievere momenten afgewisseld. De belevingswereld van de kleuter staat centraal. Iedere maand komt er een thema aan bod. Denk daarbij aan bijvoorbeeld; het bos, de herfst, sprookjes, het circus of de boerderij. Ik gebruik graag materialen afkomstig uit de natuur met de bijbehorende seizoenen. 

De opbouw van de les  is elke week weer hetzelfde. Zodat structuur en herkenning voor veiligheid zorgen. Naast liedjes, versjes en een boel creativiteit, loopt ook Vlinder Stipje (handpop) als een rode draad door de les. In de les probeer ik duo-oefeningen af te wisselen met individuele poses en groepsopdrachtjes. Verbinding met jezelf, maar ook met de groep vanuit onze hartenergie is een belangrijke pijler in de les. Elke les starten we door een affirmatiekaartje of een emotiekaartje te trekken. De les bevat een rustige start waar we contact met ons lichaam maken middels opwarmoefeningen. We gaan op reis met een voertuig (yogaposes) naar het desbetreffende thema. De kinderen mogen de themakoffer openmaken en zien daarin elke keer een voorwerp wat te maken heeft met het desbetreffende thema. De intensievere yogareeks die daarna volgt, is afgestemd op het thema en ziet er elke week weer anders uit. Door het gebruik van muziek en een duidelijk verhaallijn wordt deze yogareeks een feest voor de kinderen. Het einde van de les verloopt weer rustiger en er is voldoende tijd voor de kinderen om even te mogen ontspannen. Aan het einde van de les is er de mogelijkheid om nog even samen wat te drinken en in een rustige bubbel te blijven door middel van samen kletsen of tekenen. 

Wil je echt een goed beeld krijgen van de magie van yoga? Dan nodig ik je met heel veel liefde uit om een keer aan te sluiten bij een les.
Voel je welkom.IMG_3823
IMG_3823
IMG_3824
IMG_3824
IMG_3825
IMG_3825
IMG_3826
IMG_3826
_DSC7921.jpg
_DSC7921.jpg