Kinderyoga
Leeftijd van 9 t/m 12 jaar

Max. 5 kinderen per les. Kleine groepjes en veel persoonlijke aandacht. 
Na afloop van de les is er de mogelijkheid om nog wat te drinken en na te kletsen

In deze groep nemen kinderen tussen de 9/10 en 12 jaar deel aan de les. De yogaposes worden steeds uitdagender. Bij deze leeftijd zal ik steeds gedetailleerder poses uitleggen, zodat we werken aan een goede houding. Kinderen komen steeds eerder in de pré pubertijd. De eerste veranderingen in het lichaam nemen toe. Yoga kan ondersteuning bieden om tijdens dit proces (zelf)- acceptatie en vertrouwen in het lichaam te bevorderen.
In de yogalessen bij oudere kinderen gebruik ik graag het kwaliteitenspel en emotiekaartjes. Via deze spelelementen wordt het makkelijker om na te denken over deze thema's. Ik geef de kinderen een veilige plek waar ze zich mogen uitten, maar dit hoeft niet. Ik laat het kind vrij om zijn eigen proces te volgen. 
Tijdens de les mag het kind zelf dingen inbrengen, maar rust en stilte wordt steeds belangrijker in deze les. De stilte van kracht is magisch. Graag wil ik kinderen uitnodigen om deze stilte te betreden en hun eigen ik te volgen. 


Hoe ziet de les eruit?
Iedere les is weer anders en er wordt goed gekeken naar wat de groep nodig heeft. De ene les zijn er er voornamelijk yogahoudingen, in de andere doen we meer oefeningen die betrekking hebben op de zintuigen of emoties.
In de lessen worden rustige momenten, met actievere momenten afgewisseld.  Iedere maand komt er een thema aan bod. Naast thema's die afgestemd zijn op seizoenen en op de natuur gebruik ik in deze groep ook graag thema's afgestemd op situaties die kinderen in de praktijk meemaken. Denk daarbij aan pesten, uitsluiten, omgaan met prestatie, etc. 

Verbinding met jezelf vanuit je hart, alvorens je verbinding maakt met de groep is een belangrijke pijler in de les. Elke les starten we door een affirmatiekaartje of een emotiekaartje te trekken. Mocht er behoefte zijn dan kletsen we bij aanvang even samen over dingen die zich afspelen in de beleving van het kind. Daarna gaan we ons opwarmen door middel van losmaak- en grondingsoefeningen. We voelen ons lichaam even na. Daarna starten we met intensievere oefeningen en volgt er een yogareeks passende bij het thema van de week. We nemen weer even de tijd om na te voelen, voordat we nog een groepsoefening doen. Op het einde van de les volgt er een rustige eindontspanning, meestal in de vorm van een meditatie waar de kinderen even mogen ontspannen. 

Met veel liefde nodig ik je uit om een keer aan te sluiten bij een les, zodat je echt een goed beeld krijgt van de magie van yoga. 
Voel je welkom.