YOGa Voor Mini's

Yoga voor ouder en het jonge kind. Een prachtige manier om het contact tussen ouder en kind nog magischer te maken. Om je echt met liefde en aandacht te richten op je kindje in alle stilte zorgt voor liefdevolle herinneringen.
Het goed afgestemd raken op je kind zorgt er ook voor dat tijdens andere momenten een gezonde, rustige en liefdevolle kind/ouderverbinding mag zijn. 

Jonge kinderen zijn puur, onbevangen, kunnen heel goed in het moment zijn en zijn soepel en speels. Waarom hebben ze yoga nodig? Hieronder zet ik enkele voordelen op een rijtje:


VOORDELEN YOGA BIJ HET JONGE KIND:

 

  • De ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd door nieuwe bewegingen te ontdekken. Het kind leert zijn lichaam beter kennen.
  • Het knuffelhormoon, oxytocine wat vrijkomt tijdens de yoga en massage's hebben een gunstig effect op het immuunsysteem. Op zowel het kind als de ouder. 
  • De bewegingen en massagereeksjes kunnen ervoor zorgen dat blokkades in het lichaam loskomen. Denk daarbij aan ondersteuning tijdens krampjes en groeipijn.  
  • Het draagt bij aan een goede en soepele lichaamshouding en moteriek. 
  • De fysieke balans van het kind wordt gestimuleerd doordat hoge en lage bewegingsreeksen afgewisseld worden met horizontale en kruislingse bewegingen. Het centrum van het kind wordt steeds bevestigd. 
  • De gerichte bewegingen kunnen het kind stimuleren ofwel ontspannen.
  • Bij de dreumes en de peuter wordt fantasie gestimuleerd.
  • Je kind leert beter zijn of haar grenzen aan te geven. Maar ook om respect voor andermans grenzen te hebben. 
  • Aanrakingen en bewegingen vanuit de yoga zullen de baby bevestigen in zijn Zijn. In de nieuwe buitenwereld waarin het kind terecht is gekomen, is het fijn om vanuit aanraking de begrenzing van de ouder te ontvangen. Zo kan het kind landen in zijn lijf. 
  • De wereld heeft wondere ontdekkingen voor baby, dreumes of peuter in petto. Yoga kan enorm helpen om alle indrukken te verwerken.

Ook de ouder komt tijdens yoga met het jonge kind aan de beurt om rust te ervaren en op een vriendelijke manier kennis te maken met wat yoga. Via ademhalingsoefeningen, grondingsoefeningen, makkelijke yogaoefeningen en bewuste aandacht voor het lijf hebben we aandacht voor de ouder. 
In de fase van het jonge kind wordt er veel gevraagd van de ouder. In de lessen is er aandacht voor het onderwerp zelfzorg. 

Voor meer informatie over de verschillende yogavormen binnen Het Lichthuisje kun je een kijkje nemen op de volgende pagina's:


BABY & OUDERYOGA