Peuter & OUDER YOGA
Leeftijd van 2.5 jaar tot 4 jaar

Max. 4 ouders/verzorgers met baby per les. Kleine groepjes en veel persoonlijke aandacht. Tevens is deze yogavorm ook ontspannend voor de ouder. In de lessen is er naast de aandacht voor de peuter evenveel ruimte voor de ouder zelf. Er zijn medicinale schapenvachtjes aanwezig. Er wordt een warme en comfortabele ruimte gemaakt om echt even samen te mogen ontspannen. Na afloop van de les is er de mogelijkheid om gebruik te maken van thee en fruit. En is er voldoende mogelijkheid om samen nog even na te kletsen en de kinderen samen te laten spelen. 

Peuters zijn puur, onbevangen, kunnen heel goed in het moment zijn en zijn soepel en speels. De fantasiewereld van de peuter is groot en daar maken we tijdens de les dan ook graag gebruik van. Plezier staat voorop binnen deze lessen. Spelenderwijs maken we kennis met yoga. 

Tijdens de actievere gedeelte in een les mag je als ouder lekker mee doen. Dit haalt je even uit je comfortzone en brengt hele leuke momenten samen met je kind met zich mee. Je leert elkaar weer op een hele andere manier kennen. Maar in de stiltemomenten is er ook aandacht voor yogahoudingen en ademhalingsoefeningen voor de ouder. Spelenderwijs leer je als ouder op deze manier om ook rust en tijd voor jezelf te creëren het bijzijn van je peuter. De beste yogaoefening die er maar kan zijn:) 

Hoe ziet deze les eruit?
De opbouw van de les  is elke week weer hetzelfde. Zodat structuur en herkenning voor veiligheid zorgen. Naast liedjes, versjes en een boel creativiteit, loopt ook Vlinder Stipje (handpop) als een rode draad door de les. In de lessen worden rustige momenten, met actievere momenten afgewisseld. De belevingswereld van het kind staat centraal. Middels liedjes, versjes, ademhalingsoefeningen, thema's en creativiteit gaan we elke week weer op reis. De kracht van herhaling is goud waard voor een peuter. Daarom is de opbouw van de les elke week weer hetzelfde. We maken onszelf wakker, stappen in een voertuig, gaan naar bijvoorbeeld het bos, de zee, het circus, etc, en maken nieuwe avonturen mee. Spelenderwijs worden rustige momentje ingebouwd. De focus tijdens de les ligt voornamelijk op een liefdevolle verbinding tussen ouder en kind. Met alles wat er zich op dat moment aandient. Ik gebruik graag materialen afkomstig uit de natuur met de bijbehorende seizoenen. Tijdens de lessen krijg je voldoende inspiratie mee naar huis, zodat yoga ook in het dagelijkse leven van een jong gezin ingezet kan worden.